Aktiviteter

5.7 ravineturPublikumsåpne arrangement 2017:
Ravinevandring med biolog og naturekspert Kåre Homble søndag 11.juni. Åpent for alle. Møt opp. Turstart klokka 11.00. Vandringen er et samarbeid mellom Kulturminnebøndene og Naturvernforbundet Oslo og Akershus. Turen går gjennom ravinekomplekset Veset V som er en A-lokalitet av nasjonal verdi. Opplev elvelandskapet ved Vorma fram til Huser. Beregnet tid framme på Huser: mellom kl. 15 og 16.


Slått i Fleskebakken NOA vil fra i år administrere slått av Fleskebakken, en tidligslått (i juni) av kantene der nitrogenelskende arter som hundekjeks har begynt å dominere, og en seinere slått (i august) etter at de ønskede blomstene har satt frø. På ravineturen blir det en litt lengre stopp enn tidligere i Fleskebakken, for omtale av slåtten.

 

 

trio 18155935_10208860585411548_413426155063136095_oVegalangs i Vormadalen
Åpen gård på Veset fra 14.00 – 19.00 søndag 30.juli. Forestilling med Trio m’Børli kl.17.00. Kafe i Kubbehuset. Salg av rømmegrøt. Vandring til husmannsstuene i forkant av Børli-forestillingen med dikt og fortelling.  Billettsalg gjennom Nes kulturhus.

Fortellerseminar 14. oktober. Lørdagsseminar i regi av Kulturminnebøndene. Hvordan fortelle og formidle kulturarv og gardshistorier. Program kommer.
"Albertines boudoir"

Ta kontakt for overnatting, lokalleie og formidling
Veset ønsker å gi en historisk ramme rundt overnattingsopphold og arrangement. I noen rom har vi lagt spesielt vekt på å vise gardshistorie. Innendørs har vi «Albertines boudoir» og «Albertines salong». Utendørs har vi de historiske rosene, Albertines gamle rosebed foran hovedbygningen og den nye rosehagen med historiske roser. Bevarte gjenstander og skriftlige kilder har gjort oss i stand til å fortelle historien om Albertine som levde på garden på 1800-tallet.

 

 

 

ARKIV 2016
FRA HVERDAG TIL KULTURMINNE. Fagseminar 15. – 16. september 2016
Fra lunsj til lunsj på gardene Veset og Huser i Fenstad. Arrangører Kulturminnebøndene, Raumnes Historielag og Fortidsforeningen Romerike. Seminaret var støttet av Norsk Kulturminnefond Se programmet.

RAVINEVANDRING
Rundt 40 deltakere på ravinevandrigen 12.juni. Vandring gjennom det særegne ravinelandskapet mens naturen var på sitt grønneste og villblomstene på sitt vakreste. Kom med ned i de bratte dalene og få en forståelse av hvorfor naturtypen er rødlistet. Biolog Kåre Homble guidet. Turen startet fra Veset gård kl.11.00, gikk gjennom blomstereng og ned ravineområdet Veset V, som er en A-lokalitet (av nasjonal verdi). Turen gikk ravinedalen ned til Vorma, fulgte Vorma til Ertetangen på Huser og videre opp til Huser gård.

Se også Kulturminnebøndenes ravineprosjekt.

Vegalangs i Vormadalen 2016. Plakat med program. Veset hadde arrangement på garden to av dagene:
Fredag 29.7: Offisiell åpning av Vegalangs ved varaordfører Vivian Wahl. Teaterforestillingen  TRE KVINNER. Jenny. Sigrid. Kristin. Undsets kvinneskikkelser med Tema Teater. Før forestillingen foredrag av journalist Elisabeth Lunder om kjente lokale kvinneskikkelser. Salg av rømmegrøt i Kubbehuset.
Søndag 31.7: Søndag ettermiddag 31.7 fokuserer vi husmannsstuene med foredrag, fortelling, dikt og minner fra den gamle boplassen. Bygningsvernkonsulent Ole Jakob Holt, kjent gjennom sitt arbeid for Ressurssenteret for eldre landbruksbygninger og Fortidsminneforeningen, foredrar om eldre boplasser. Trubadur Steinar Ziem leser dikt og forteller om barndomsminner fra stuene i skogen. Åpen kafe i kubbehuset. Mer info på FB-siden Vegalangs i Vormadalen.