Kulturminnebøndene

Kulturminnebøndene har siden oppstarten i 2012 satt fokus på kulturminner generelt og Vormadalen spesielt. I 2023 gjorde vi ferdig Ravinepodden, en podkastserie om raviner. Lytt gjerne på to teasere.

 

AKTIVITETER 2023

                Ravinepodden.no               en podcast om raviner

KULTURLANDSKAPET, ressurser 

Kunstprosjektet: Ravinelandskap i Vormadalen.

Kulturminnebøndenes fagseminarer, historikk

BYGNINGSVERN OG KULTURARV

KUNSTPROSJEKTET

Ravinelandskapet i Vormadalen
Kunstutstilling 2021 og 2022

Kunstprosjektet med Stolpmann. Kulturminnebøndene var initiativtaker og oppdragsgiver. Fotomontasjene fra prosjektet er kjøpt av Nes kommune. Bildene er blitt DKS-prosjekt (Den kulturelle skolesekken). «Vandreutstilling Vormadalen og kunstprosjekt i skolen», et opplegg for mellomtrinnet.

Hør kunstneren selv, Brigitte Bo Stolpmann, formidler sine opplevelser av landskapet og de verdiene hun ser i dette gjemte og delvis glemte kulturlandskapet.

Lytt på podcast og se bilder:
Ravinelandskap i Vormadalen.
En kunstnerisk fortolkning

 

OM OSS                                        

Kulturminnebøndene er et samarbeid om seminarer, kurs og opplevelser mellom gardene Huser og Veset i Fenstad. Målet med Kulturminnebøndene er å bevisstgjøre oss selv og andre om verdien av bygnings- og kulturarven. Vi vil skape entusiasme og engasjement for kulturminner, definere dem og introdusere verktøy til å ta vare på dem.
Kulturminnebøndene har siden oppstart i 2012, satt fokus på kulturminner generelt og Vormadalen spesielt. De første seminarene holdt vi i 2013. Sjekk alle: Seminaroversikt 2013-2023

I 2023 fikk Kulturminnebøndene hederlig omtale og nasjonal vernepris fra Fortidsminneforening. Tidligere samme år ga Raumnes Historielag oss årets diplom for kulturminnevern. Vi takker.

 

Et av de første seminarene: Husmannsseminar 2014, Arrangører og riksantikvar Jørn Holme

Også info på Facebook , Instagram og www.husergard.no

Kontakt:
Lise Kristensen. mobil 47924039
Eva Nordbye. mobil 90618892
Søren Nordbye. mobil 90565302

Epost: kulturminnebondene@gmail.com

 

Arkiv